Nikon F4s, Kodak Portra 160 og byens bedste kaffe

Hvorfor nikon F4?

For nogle uger siden købte jeg at Nikon F4s fra Japan via eBay. Meningen er bla. at tilbyde analoge fotosessions til eks. bryllupper. Jeg har i forvejen et Hasselblad 503CXi, men Nikon F4s er noget nemmere at bruge, det har autofokus og er lidt mere kompakt end et Hasselblad. Hvis man altså mener at kunne bruge ordet “kompakt” om et Nikon F4s.

Jeg har drømt om Nikon F4 siden det kom frem i 1988 og har mange gange stået i fotoforretningerne i Hamborg (hvor jeg boede på det tidspunkt) og sagt til mig selv… en dag gør jeg det! Der skulle så gå ca. 32 år.

Filmplus-Nikon-F4s_3

Først lidt historie…

Nikon F4 er et 35 mm spejlreflekskamera. Der blev lanceret i 1988 og var det første professionelle Nikon med et praktisk autofokussystem. Nikon F4 er designet af Giorgetto Giugiaro. Ud over almindelig autofokus, så har F4 også autofokus tracking.

Nikon F4 var det første F-kamera uden manuel filmfremførelse. Tilgengæld klarer motoren det ganske godt. 5,7 billeder i sekundet. Motoren drives af en af tre forskellige batterigreb. Det første F4 havde MB-20 med 4 AA-batterier. Mit er MB-21 som tager 6 AA-batterier og har vertikal udløserknap også. MB-21 kom sammen med F4s og med F4e kom MB-23 som tager 6 stk. AA eller en speciel batteripakke.

Herunder lidt flere billeder af min drøm…

Jeg købt kamerat hos Five Star Camera på eBay. De er baseret i Japan og det var første gang jeg skulle prøve at købe noget helt derude. Five Star Camera har en rating på 100% og de har lige godt 2500 transaktioner på eBay. Det føltes rimeligt sikkert.

Japanerne er helt vildt nøjsomme med deres fotogrej, så ofte kan man få ting som er 100% som nye. Det var det her næsten. Mit “nye” Nikon f4s kom til DK på ca. 5 dage. og jeg var spændt som en flitsbue. Nøj hvor var det flot da jeg pakkede det ud af kassen.

Hvis du overvejer et Nikon F4, så kan jeg kun tale varmt om det. Det er så lækkert. Det er et tungt og stort kamera, men det ligger SÅ godt i hånden og alt sidder de rigtige steder.

Billederne herunder er det aktuelle kamera som jeg så det hos Five Star Camera. Du kan besøge dem her: Five Star Camera

Kaffe og analog – en glimrende kombination

De første ruller var skudt til en studenterreception og så røg der en frisk rulle Kodak Portra 160 i kameraet før jeg tog ind for at besøge Coffee Collectives nye shop i telefonkiosken ved Nørreport Station. Det var min anden rulle Portra ever og den første var ikke fremkaldt endnu, så det var lidt spændende. Nu ved jeg så at det absolut ikke var sidste gang jeg smider en rulle Portra i kameraet. Sikke nogle farver.

Da nr. 2 rulle var skudt fik jeg dem fremkaldt hod Photocare på Frederiksborggade. De fremkalder på en time (mod ekstra gebyr på kr. 40,-) og de kan også skanne de færdige negativer i enten 1.5, 6 eller 24mp på deres Noritsuskanner.

Nedenstående er skannet i 6mp. Udvalgte skanner jeg så selv på min Imacon i bedre kvalitet senere.