Tamron trinity 17-28, 28-75 og 70-180mm f2.8 objektiver

Filmplus-Tamron-trinity-f2-8-e-mount-lenses

 Tamron Trinity til Sony E-mount

Tamron er et af mine absolut favoritbrands når det gælder objektiver til mine Sony Alpha-kameraer; a7III og a7RIV. Uden tvivl. De er mine absolute go-to-objektiver.

Serien består af Tamron 17-28mm F/2.8 Di III RXD (Model A046), 28–75mm F/2.8 Di III RXD (Model A036) og 70-180mm F/2.8 Di III VXD (Model A056) som alle deler samme overflade og design. Objektiverne er vejrbestandige med indvendige gummipakninger, og frontlinsen har en beskyttende fluorbelægning, der afviser regndråber, olie, fingeraftryk samt snavs og gør den lettere at rengøre. Alle tre objektiver bruger 67mm filtre/frontdæksel.

Jeg er specielt glad for Tamron 28–75mm F/2.8 Di III RXD. Det er super alsidigt, let, blænde 2.8 og så producerer det bare nogle lækre billeder. Herunder en super lækker silkeblød bokeh og lækre highlights på grund af de ni blændelameller, der sikrer en afrundet blændeåbning.

Tamron Trinityserien understøtter desuden Sonys hurtige omskiftning til manuel fokusering (DMF, Direct Manual Focus) samt til Eye AF, der automatisk stiller skarpt på øjnene. Autofokussystemet er baseret på en nyudviklet stepmotor kaldet Rapid eXtra-Silent Stepping Drive (RXD), der er specielt udviklet til den fokusteknologi, der anvendes i spejlløse systemkameraer. Det er hurtigt, præcist samt meget lydsvag og fungerer derfor også rigtig godt under videooptagelser.

Colombiatur med Coffee Collective og Coffee & Cameras

Ved siden af mit produktionsselskab Filmplus, har jeg et “con-amore-projekt” der hedder Coffee & Cameras. Jeg startede det for to år siden og arbejder på det når der er tid. Målet er at gøre noget godt for kaffebønderne ved at fortælle om deres arbejde og vilkår, og samtidigt komme ud og anmelde nogle cafeer og deres kaffe rundt omkring i Danmark. Min kærlighed til kaffe bragte mig til Colombia med Coffee Collective. En tur til Colombias bjerge og jungle og de to kafferegioner Huila og Tolima i efteråret 2019.

På det tidspunkt havde Tamron lanceret 17-28 og 28-75mm f2.8 og dem ville jeg rigtigt gerne prøve. Jeg var så heldig at jeg kunne låne dem med fra den Danske importør Focus Nordic, hvor jeg siden er blevet ambassadør på bla. Tamron. Jeg valgte at tage de to med istedet for mine væsentligt mere lysstærke Zeiss Batis primes, fordi de var nemmere at bruge og der ikke skulle skiftes så ofte når det var zoom-objektiver, kontra primes som hver bare er en enkelt brændvidde. Det var et godt valg. Specilt fordi vi igennem to uger bla. kravlede rundt på bla. meget stejle bjergskråninger, hvor det i forvejen var svært at færdes. Vores værter gjorde så i klip-klappere, men det er en anden historie.

Herunder kan du se nogle af de mange hundrede billeder jeg skød derovre…

Den Københavnske Metro

Vi var i Metroen sammen med en fotoklub en sen aften for at teste bla. 28-75mm og lave en lille video om objektivet og hvordan jeg bruger det. Billedet herunder er skudt på et Sony a7RII med Tamron 28-75mm på 1/125sec og f2.8 og skulle gå lidt stærkt da der pludselig var mennesketomt og det næste tog var på vej ind. Det her var før coronaen lagde store dele af København tomt.

Filmplus-Tamron-70-180mm-f2-8-lens-2

Tamron 70-180mm F/2.8 Di III VXD

I starten af april og midt i coronaudbrudet drog vi til Refhaleøen. Der var strenge krav om at holde afstand for at undgå smitte. Med et 70-180mm objektiv er det ikke så svært. Vi havde den smukke Michala Petrovna Rubinstein med derud til en foto og video-session. Refshaleøen er super fed. Der er så mange forskellige steder man kan skyde billeder og så mange forskellige baggrunde.

Filmplus-Tamron-70-180mm-f2-8-lens-2

Høj blænde og lækker bokeh

Jeg elsker at skyde med fuld åbning, eller højeste blænde. Som jeg har skrevet før, så er jeg fuldt klar over at man kan få bedre skarphed ved at blænde ned, men det er jeg ofte liglad med. Jeg elsker den bokeh (sløring) som jeg får påp blænde 2.8 som det er med de tre objektiver i trinityserien. Det fik jeg mulighed for på Refshaleøen. Alle billeder herunder er taget på blænde 2.8

Familiebilleder og firmwareupdates

Herunder et par billeder af trinityserien og under den hele Tamron’s E-mount serie, hvor jeg allerede har skrevet lidt om 28-200mm F/2.8-5.6 Di III RXD. De tre primes 20, 24, og 35mm f2.8 kommer der noget på senere. Nederst finder du link til firmwareopdateringer til de tre i trinityserien.

Filmplus-Tamron-trinity-f2-8-e-mount-lenses
Filmplus-Tamron-trinity-f2-8-e-mount-lenses

Firmwareopdateringer 

I løbet af den sidste måneds tid er der lanceret firmwareopdateringer til 17-28mm f2.8 og 70-200 f2.8

Tamron 70-180mm f2.8 firmwareudate:
https://www.tamron.com/news/press_release/20200529.html

Tamron 17-28mm f2.8 firmwareudate:
https://www.tamron.com/news/press_release/20200622.html 

Andre har også læst…